Ρ. Σβίγγου: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό

Αυτήν την περίοδο θα συγκρουστούν εφ’ όλης της ύλης δύο σχέδια. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και του κοινωνικού κράτους, την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και τη στήριξη των εργαζομένων από τη μία πλευρά και το σχέδιο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που ισοδυναμεί με την πλήρη ισοπέδωση και καταστροφή σε ότι έχει μείνει στον κοινωνικό ιστό και την παράδοση των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες. Είναι σαν τον εγκληματία που θέλει να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος” τονίζει σε συνέντευξή της στην εφ. “Η Εποχή”, η Ράνια Σβίγκου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι θα δοθεί επίσης μάχη στο πεδίο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ και σε επίπεδο Ευρώπης θα αναμετρηθούν δύο σχέδια.

Σημείωσε την αναγκαιότητα διαλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ Αριστεράς, Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που “στέκονται δίπλα στον Όρμπαν και στηρίζουν τον Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν”.

Ερωτηθείσα αν είναι εφικτός ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις προτάσεις του “θέλει να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό, μέσω της συνταγματοποίησης ενός εσωτερικού μνημονίου χωρίς ημερομηνία λήξης” ενώ αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ είπε ότι η πρώτη δημόσια ανακοίνωση των προτάσεών του για την συνταγματική αναθεώρηση “δείχνει τον σφιχτό εναγκαλισμό του με την ΝΔ”. Εμείς θα φροντίσουμε να γίνει διάλογος επί της ουσίας ώστε να είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός και η στόχευση των συνταγματικών αλλαγών. Σε αυτόν τον κοιν