ΡΕΚΚ: Συνάντηση με τον Β. Αποστόλου για τις «Καπναποθήκες» της Καλαμαριάς

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου θα συναντηθεί  στο χώρο της ΔΕΘ  αύριο το μεσημέρι το Συντονιστικό Συμβούλιο της ΡΕΚΚ με επικεφαλής το Μανόλη Λαμτζίδη προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα επίσπευσης της  απόδοσης στο Δήμο των «Καπναποθηκών» , που βρίσκονται στη Νέα Κρήνη, στην Καλαμαριά.

Η ιδιοκτησία του χώρου αυτού , που μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής , αλλά και της Νέας Κρήνης και της Καλαμαριάς γενικότερα,  έχει συνολική έκταση 27.379,29 τμ.

Ένα τμήμα της, έκτασης 10.569.87 τμ διεκδικείται από την «Ιερά Μονή Βατοπεδίου».

Η διεκδίκηση  της Μονής έχει λάβει τον χαρακτήρα δικαστικής διαμάχης με  το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δικαιώθηκε σε επίπεδο Εφετείου, ενώ μετά την προσφυγή της Μονής στον Άρειο Πάγο αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

“Μετά την απόδοση εκτάσεων του Πρ. Στρ. Κόδρα στην τοπική κοινωνία μία άλλη έκταση , που σήμερα είναι «χώρος εγκατάλειψης» απομένει με τη συνειδητή δράση των τοπικών κινημάτων και περιοίκων , των δημοτικών παρατάξεων και της ίδιας της δημοτικής αρχής και την καθοριστική συμβολή της ΡΕΚΚ,  να μετατραπεί  σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, πολιτισμού ,  αθλητισμού κατάλληλου για στέγαση σχολικής μονάδας. Ένα ακόμα στοίχημα για τη ΡΕΚΚ, που καλείται να το κερδίσει, όπως αυτό του «Πρ. Στρ. Κόδρα»” αναφέρει η Ριζοσπαστική Ενωτικής Κίνηση Καλαμαριάς