Ρολάν Γκαρός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι τελικοί την Δευτέρα

Συμβαίνει σπάνια, όμως τώρα στο Ρολάν Γκαρός μπορεί να είναι μια από τις λίγες φορές, το πρόγραμμα ενός γκραν σλαμ να μην ολοκληρωθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία και να μετακινηθεί κατά μία ήμερα. Αυτό το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο διευθυντής της διοργάνωσης Γκι Φορζέ.

Ήδη οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αναβάλουν το χτεσινό πρόγραμμα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή των Παρισίων. Έτσι, ολόκληρη η αγωνιστική δράση μετακινήθηκε κατά 24 ώρες και τώρα οι επιλογές που έχουν είναι ή να στριμωχθεί το πρόγραμμα αφόρητα σε βάρος των αθλητών ή να μετακινηθεί κατά μία ημέρα. Και σε αυτήν την περίπτωση ο τελικός των γυναικών θα διεξαχθεί την Κυριακή και ο τελικός των ανδρών θα μεταφερθεί για την Δευτέρα. Αν υπάρξουν νέες ισχυρές βροχοπτώσεις, τότε το δεύτερο ενδεχόμενο θα είναι και το πλέον πιθανό.

Ο Γκι Φορζέ τόνισε πως η σημερινή ημέρα θα είναι πολύ κρίσιμη διότι περιμένει να ολοκληρωθούν οι προημιτελικοί και να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τους τέσσερις ημιτελικούς (ανδρών, γυναικών) αλλά και πιο στοχευμένες προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Παρασκευή.