Σε ετοιμότητα η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης λόγω του κύματος κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα παραμένει για τυχόν έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ετοιμάσει σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας ήδη από χθες, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα λειτούργησε με αυξημένο προσωπικό, συγκέντρωσε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ικανή ποσότητα αλατιού και μετέβη για τη ρίψη του σε σημεία αυξημένης συγκέντρωσης πολιτών, με σκοπό την ασφάλεια και την διευκόλυνση της κίνησης:

Εισόδους-εξόδους Νοσοκομείων : Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς, Θεαγένειο, Άγιος Δημήτριος, Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., Καυταντζόγλου 36 & Παπάφη, Σχολή Τυφλών.

Θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας αστέγων: Υπνωτήριο Αστέγων, Ανδρέου Γεωργίου 13, ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στην οδό Μοναστηρίου 62.4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρ Λαμπράκη 42, Τούμπα και 6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ, Στέφανου Νούκα 10, Χαριλάου.Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1.

Κεντρικές στάσεις ΟΑΣΘ σε κεντρικά και άλλα σημεία της πόλης.Επίσης, έμφαση δόθηκε σε ράμπες, διαβάσεις και οδηγούς τυφλών στο κέντρο της πόλης, στο μέτρο του δυνατού και σε συνδυασμό με το διαθέσιμο προσωπικό.

Τέλος, τοποθετήθηκε σε σημεία των οδών Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Λαμπράκη επαρκής αριθμός σάκων με αλάτι, ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες, για τον αποχιονισμό των πεζοδρομίων.

ΑΠΕ/ΜΠΕ