Σήμερα τα εγκαίνια του Ιατρείου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στο ΑΧΕΠΑ

Σήμερα στις 11:00 το πρωί εγκαινιάζεται στην Α’ καρδιολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ  το Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Το ιατρείο το οποίο θα έχει σύγχρονη υποδομή με καινούργια μηχανήματα λειτουργίας, αγοράστηκε με τη συνδρομή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός διέθεσε για τον σκοπό αυτό περίπου 75.000 ευρώ. Επιπλέον ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» συνεισέφερε με την προσφορά ιατρικού  εξοπλισμού.

Το ιατρείο ,το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν  εντός της καρδιολογικής κλινικής  ξεκίνησε την λειτουργία του πριν 3-4 χρόνια με αρκετές ελλείψεις τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.  Μετά και την μεταφορά του σε ανεξάρτητο χώρο  και χάρη στην δωρεά νέων μηχανημάτων λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα ( Τρίτη-Πέμπτη).

Σύμφωνα με το Διευθυντή  της Α καρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ ,Χαράλαμπο Καβούνη, το ιατρείο που ξεκίνησε με στόχο την κάλυψη μεγάλου μέρους πληθυσμού με συγγενείς καρδιοπάθειες στην Βόρεια Ελλάδα, αναλαμβάνει και περιστατικά παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Προσμετρώντας 500-600 ασθενείς οι ανάγκες της μονάδας του ΑΧΕΠΑ αυξήθηκαν με επιτακτική την μεταφορά τους σε ανεξάρτητο χώρο μιάς και η Α’ καρδιολογικη εξυπηρετούσε χιλιάδες πολιτών καθημερινά. Πλέον η μεταφορά του ιατρείου εξυπηρετεί ακόμη περισσοτέρους ασθενείς με σοβαρές ή ήπιες μορφές ασθενειών χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε αντίστοιχες μονάδες κεντρικών νοσοκομείων της Αθήνας και να ταλαιπωρηθούν.  Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη Ιατρείο Ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες λειτουργεί και στο νοσοκομείο Παπανικολάου.