Σκιάθος: Αεροπλάνα περνούν «ξυστά» πάνω από τουρίστες (video)

Ο αεροδιάδρομος στο αεροδρόμιο της Σκιάθο ξεκινάει λίγα μόλις μέτρα από το δημόσιο δρόμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να συμβαίνουν διάφορα ατυχήματα από τις δυνατές ριπές του ανέμου που αφήνουν τα αεροσκάφη καθώς προσγειώνονται.

Πέρυσι το καλοκαίρι ένα 12χρονο αγόρι που βρισκόταν με τους γονείς του για διακοπές στο νησί τραυματίστηκε από αέρια αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ωστόσο, ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν πόσο δυνατά είναι τα κύματα αέρα που αφήνουν τα αεροσκάφη και παίρνουν θέση λίγα μέτρα μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης προκειμένου να απαθανατίσουν από κοντά ή να βγάλουν selfie με κάποιο από τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο νησί.

Η ομάδα που κατέγραψε τις εικόνες που ακολουθούν επισκέφθηκε τη Σκιάθο για τέταρτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια «γιατί είναι ένα από τα πιο τρελά αεροδρόμια στην Ευρώπη».

Περιγράφοντας τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο τα μέλη της ομάδας γράφουν στο βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube: «Τα αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται ακριβώς δίπλα σε έναν μικρό δρόμο. Την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε την εξαιρετικά χαμηλή προσγείωση ενός Embraer E190 της British Airways. Οι άνθρωποι που κατέγραφαν την προσγείωση υποχρεώθηκαν να πέσουν από το μικρό τοιχίο στο οποίο βρίσκονταν».

Σύμφωνα με την ίδια ομάδα «τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που επιτρέπεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι τα Boeing 757».