Σόιμπλε: Δεν φταίει η Γερμανία για τα δεινά του ευρωπαϊκού Νότου

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι είναι λάθος να επιρρίπτεται η ευθύνη στη Γερμανία τα δεινά του ευρωπαϊκού νότου.

«Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση» τόνισε ο Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα σημείωσε πως χωρίς οικονομική βοήθεια θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό και πως οι Έλληνες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. «Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» αναφέρει ο Σόιμπλε.

Στην ερώτηση ότι «πάγωσε» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε αναφέρει: «Ρωτήσαμε τους θεσμούς εάν αυτό είναι σύμφωνο με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».