Στ. Θεοδωράκης: Δεν είναι talent show η διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο νέο φορέα

Την ανάγκη να τηρηθεί η συμφωνία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε μιλώντας στο  ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90.1 ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες. Τι πάει να πει αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία; Πώς τον διευκολύνεις με αυτό τον τρόπο και γιατί μετά να πάει σπίτι του να ψηφίσει ηλεκτρονικά; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο κ. Αλιβιζάτος χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι “νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας” και σε αυτό τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι». Όπως είπε «αυτός ο νέος φορέας μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα».

Επεσήμανε επίσης ότι είναι απαραίτητο η διαδικασία να είναι ανοιχτή για να προσέλθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, καθώς «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την κεντροαριστερά». «Αν ανοίξει η ψηφοφορία – γι’ αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική – αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς, θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη μέχρι σήμερα πορεία του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η μεγάλη του επιτυχία είναι η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και «μέσα σε αυτό βάζουμε ακόμα και την ανανέωση και του δικού μας λόγου και της δικής μας δύναμης». Όπως είπε: «Παίρνουμε το θάρρος, δε μένουμε στη σιγουριά ενός μικρού κόμματος που είχαμε, αλλά ανανεωνόμαστε και περιμένουμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο και κάτι πιο ωφέλιμο για την κοινωνία».