Στ. Θεοδωράκης: Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Λίγες μέρες μετά την δήλωσή του ότι «πρώτη προτεραιότητα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα είναι η σύγκρουση με την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

«Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», είπε, ωστόσο φρόντισε να συμπληρώσει όπως είχε κάνει και στη συνέντευξη που είχε δώσει σε εφημερίδα, επιλέγοντας τις ίδιες ακριβώς λέξεις, ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε τσόντα κανενός, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς».

Δήλωσε αισιόδοξος για την εκλογή του στην ηγεσία του νέου φορέα και μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να ψηφίσουν έως και 300.000 άτομα, ενώ μίλησε και για την ανάγκη ανανέωσης με πολιτικά στελέχη κάτω των 40 ετών. Επίσης επανέλαβε ότι «το μεταρρυθμιστικό κίνημα έχει χώρο και για κεντρώους και για σοσιαλδημοκράτες και για φιλελεύθερους και για κεντροαριστερούς και για ακτιβιστές».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε για τα χρέη των κομμάτων και έκανε την πρόταση «οι αρχηγοί των κομμάτων να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα χρέη των κομμάτων τους», ενώ σε ερωτήσεις για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική είπε ότι περιμένει από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, να ακούσει τους ειδικούς και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: «Αν τη θέλει την επένδυση να ακούσει τις υπηρεσίες της και να αποσύρει υπουργούς και κομματάρχες που εμποδίζουν τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας». Μάλιστα όταν δημοσιογράφος του είπε ότι η πλειονότητα των κατοίκων του νομού είναι εναντίον της επένδυσης, αυτός απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια έρευνα  που να το αποδεικνύει αυτό.