Στη Θεσσαλονίκη προχωράμε Μαζί

Δεκαεννέα υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στο δήμο Θεσσαλονίκης. Οι δέκα από αυτούς κινούνται στο χώρο από κεντροδεξιά έως ακροδεξιά. Τους ενώνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, και δύο συνθήματα Νόμος και Τάξη, και η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Φοβούνται το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και στο πρόβλημα της ασφάλειας και της ευνομίας, απαντούν με μια μόνο συνταγή, αστυνομία περισσότερη αστυνομία.

Της Ρίας Καλφακάκου*

Τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, η ψυχολογική στήριξη, τα κέντρα απεξάρτησης, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών ,οι ζωντανές γειτονιές, ο φωτισμός και άλλα μέτρα που βοηθούν στη μείωση της εγκληματικότητας , είναι γι’ αυτούς ψιλά γράμματα. Θέλουν την πολιτική σκληρής επιτήρησης και εκφοβισμού, ονειρεύονται τις εποχές ακόμα και των κοινωνικών φρονημάτων.

Ιδιοποιούνται, την αγάπη όλων μας για την πατρίδα μας, καπηλεύονται την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, που την κερδίσαμε ως ελληνική ιστορική κληρονομιά, χρησιμοποιούν την απεύθυνση στο θυμικό χωρίς επιχειρήματα, ανακατεύουν ιδεοληψίες εθνικιστικές και διαστρέβλωση της ιστορίας, καταφεύγουν σε επιχειρήματα που ταυτίζονται με ακροδεξιές επικίνδυνες πρακτικές, από έλλειψη ενός σχεδίου για την πόλη μας που θα την πάει μπροστά, και δεν θα την κρατήσει προπύργιο της εθνικοφροσύνης και δέσμια ενός κακού  παρελθόντος, με μιζέρια επαρχιωτισμό, και υπεξαιρέσεις.

Δεκαεννέα λοιπόν υποψήφιοι, ή πιο σωστά, δεκαοκτώ και μία μοναδική γυναικεία υποψηφιότητα η Κατερίνα Νοτοπούλου. Μια γυναίκα νέα, δυναμική που έχει αποδείξει, από τη θητεία της στο γραφείο πρωθυπουργού και στο υπουργείο, πως μπορεί να διαχειρίζεται μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Μια υποψήφια δήμαρχο, που κατάφερε ν α δημιουργήσει μια μεγάλη προοδευτική δημοτική κίνηση, τη Θεσσαλονίκη Μαζί, ενσωματώνοντας την ιστορική παράταξη Θεσσαλονίκη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, και διευρύνοντάς την σε ένα ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Με αξιόλογους υποψήφιους από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους και τα κινήματα. Συσπειρώνοντας δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, ενσωματώνοντας ιστορικά στελέχη της Ανοιχτής Πόλης και της Πρωτοβουλίας ,και άλλους ενεργούς πολίτες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών απόψεων, διαφορετικών ηλικιών, εμπειρίας και νεανικής ορμής.

Κοινή συνισταμένη η αγάπη για την πόλη. Κοινός στόχος να κρατήσουμε τη Θεσσαλονίκη μας, μια πόλη ανοιχτή, δημοκρατική, εξωστρεφή.

Κοινό μας όραμα μια Θεσσαλονίκη της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, μια πόλη καθαρή ,όμορφη, πράσινη και φιλική στους κατοίκους της.

Πορευόμαστε μαζί με τις συλλογικότητες, τις ενώσεις πολιτών, τα κινήματα. Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της πόλης, διαβουλευόμαστε  με όλες τις επαγγελματικές ομάδες , τους φορείς της πόλης, τα σωματεία, τους εργαζόμενους , τις γειτονιές.

Παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δημιουργία θέσεων εργασίας, συγκράτηση των νέων στην πόλη, εύκολη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση, περισσότερα σχολεία με πράσινες αυλές και καλύτερα κτίρια , καθαριότητα και ανακύκλωση.

Για έναν πολιτισμό της καθημερινότητας, για έναν πολιτισμό για όλους. Θέλουμε την συμμετοχή και τις απόψεις των συμπολιτών μας, πάνω στις δικές τους ανάγκες προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας.

Θέλουμε μια μια Θεσσαλονίκη της ελευθερίας, της ανεκτικότητας , της δημιουργίας. Μια Θεσσαλονίκη κέντρο της ΝΑ Ευρώπης, που ανοίγει στα Βαλκάνια και στην εγγύς Ανατολή, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας με τα γειτονικά κράτη, επιδιώκει συνεργασίες, εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που φέρνουν στην πόλη υλικό και πνευματικό πλούτο.

Η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης, ο σεβασμός της μεγάλης ιστορικής μας κληρονομιάς, η καινοτόμα επιχειρηματικότητα, η ελεύθερη σκέψη, η στήριξη των καλλιτεχνών της πόλης, η κοινωνική πολιτική, είναι οι βασικές μας επιδιώξεις.

Προχωράμε Μαζί με το βλέμμα στο μέλλον, για να γίνουν τα όνειρα των πολιτών πραγματικότητα.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ώστε μαζί να δημιουργήσουμε μια καλύτερη πόλη.

*Η Ρία Καλφακάκου είναι πρώην επικεφαλής της ιστορικής παράταξης “Θεσσαλονίκη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ” και σήμερα υποψήφια με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου