Στις 3 μ.μ. στο Μαξίμου οι 4 καναλάρχες για να συζητήσουν επί της διαδικασίας

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα διαβούν σήμερα στις 3 μ.μ. οι εκπρόσωποι του «ΣΚΑΪ», της «Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», του «Αντέννα» και της «Alter Ego», συμφερόντων Μαρινάκη, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.  Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος θα υποδεχτούν τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την επόμενη φάση της αδειοδότησής τους.

Τους αρμόδιους υπουργούς απασχολεί σοβαρά και το θέμα της προστασίας των εργαζομένων στον χώρο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια, μπορούν επίσης να συνεχίσουν την λειτουργία τους είτε με περιφερειακή, είτε με θεματική άδεια, ακόμα και μέσα από άλλες πλατφόρμες, όπως τα συνδρομητικά κανάλια και το διαδίκτυο». Παράλληλα επισημαίνεται ότι επιβάλλεται από τον νόμο η δημιουργία τουλάχιστον 860 θέσεων εργασίας στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Η κυβέρνηση παράλληλα κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» και «όψιμους υπερασπιστές» των εργαζομένων στο χώρο, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις καναλιών και εφημερίδων που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμη, όπως σημειώνουν, πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνέργειες μεταξύ των παλιών και των νέων επιχειρήσεων, καθώς το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που έχει οριστεί για τη λειτουργία των νέων καναλιών, είναι πολύ μικρό και είναι μάλλον επιβεβλημένη η κίνηση αυτή.