Στο εδώλιο η ανήλικη που εμπλέκεται στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων αναμένεται να καθίσει σήμερα η κόρη ενός εκ των καταδικασθέντων για την απαγωγή Λεμπιδάκη, η οποία φέρεται να ήταν η αποστολέας επιστολών και μηνυμάτων προς την οικογένεια του απαχθέντος.

Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου άνδρα από το Ρέθυμνο ο οποίος και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην απαγωγή.

Η νεαρή κοπέλα θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων, με τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και της συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης. καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος ήταν ανήλικη.

Η ίδια προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για την υπόθεση και ότι ενήργησε σύμφωνα με τα όσα της είχε υποδείξει ο πατέρας της. Ο ίδιος άλλωστε, είχε υποστηρίξει ότι έκανε λάθος που ενέπλεξε την κόρη του, χωρίς η ίδια να γνωρίζει.

Μετά την απολογία της στον αρμόδιο ανακριτή, η 16χρονη, τότε, κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.