Στο εδώλιο οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη προχθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν σήμερα στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία στην Καλαμάτα προχώρησε σε επτά συλλήψεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του παραδοσιακού εθίμου της περιοχής  του σαϊτοπόλεμου. Κατά την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί έξι άτομα, που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο και από την ομάδα των οποίων φέρεται να έφυγε η σαΐτα, που κτύπησε τον εικονολήπτη. Επίσης, συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, και σε έρευνα που έγινε από την Αστυνομία σε χώρο που κατασκευάζονται τα υλικά του σαϊτοπόλεμου, βρέθηκαν 69 σαΐτες και υλικά, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος, διακρίνεται η σαΐτα να τον χτυπά από κοντινή απόσταση. Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας έχει δηλώσει ότι το έθιμο του «σαιτοπόλεμου» θα συνεχισθεί και «δεν θα απαγορευτεί».