Συγκέντρωση ομολογιούχων στο ΥΜΑΘ

Συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου ομολογιούχων στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης με αίτημα νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση από το κούρεμα των ομολόγων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Τσολιάς, προεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων, δήλωσε: «Εδώ και τεσσεράμισι χρόνια είμαστε η πλέον θιγμένη κοινωνική ομάδα, γιατί εκτός από τα δεινά που έχουν υποστεί όλοι οι Ελληνες από τα μνημόνια, επιπλέον 15.000 οικογένειες έχουν στερηθεί τις αποταμιεύσεις τους. Εχουμε ακούσει ψέματα από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Ολα τα κόμματα συμφωνούνε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα των ομολογιούχων, γιατί εκφράζει τον μέσο έλληνα αποταμιευτή, και κανένας δεν κάνει τίποτα. Προεκλογικά μόνο παίρνουν τις 200.000 ψήφους από τη δικιά μας κοινωνική ομάδα, και μετά δεν γίνεται καμία συνάντηση. Αυτό είναι το παράπονό μας αυτή τη στιγμή, ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, πριν γίνει κυβέρνηση, είχε κατεβάσει συγκεκριμένη τροπολογία, μέχρι τώρα δεν μας έχει δει κανένας υπουργός».
Ο κ. Τσολιάς επίσης σημείωσε πως «δεν έχει ξαναγίνει τέτοια αδικία πουθενά στην Ευρώπη, να έχει κλέψει το ίδιο το κράτος από τους πολίτες, και να μη δίνεται καμία λύση, ενώ οι τράπεζες έχουν πάρει 60 δισ. ευρώ. Είμαστε οι μόνοι που την έχουμε πατήσει από την υπόθεση του PSI και είναι κρίμα για την ελληνική κοινωνία», κατέληξε.