Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο στην Μπρατισλάβα

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στην Μπρατισλάβα.

«Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα, σημείωσε, προειδοποιώντας ότι αν δεν ξαναγκαλιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, είπε και επισήμανε ότι οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ε.Ε. γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει νέο όραμα για να τους ξαναεμπνεύσει» δήλωσε ο κ.Τσίπρας.

Οπως διευκρίνισε «παραμένουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ωστόσο, μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα» τονίζοντας ότι «οι ηγέτες καλωσορίζουν την παρέμβαση Γιούνκερ στην Ευρωβουλή, η οποία βάζει συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους σε προτεραιότητα».

Επισήμανε ότι στη Σύνοδο «άνοιξαν κρίσιμα ζητήματα» τονίζοντας ότι «κάπως αλλάζουν οι ισορροπίες και μπαίνουν στο προσκήνιο στόχοι που είχαν ξεχαστεί» ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι με τη λογική του «ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή δεν με αφορά».