Συλλαλητήριο το Σάββατο στις Πρέσπες

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας επανέρχεται με νέο συλλαλητήριο, στις Πρέσπες αυτή τη φορά, το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου -ημέρα κατά την οποία εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η συμφωνία για το ονοματολογικό από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Στόχος των διοργανωτών, όπως αναφέρουν μέσω του Facebook, είναι να συγκεντρωθεί κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα στο μέρος όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

«Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί τη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο. Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας».

Οι διοργανωτές, που άλλωστε πρόσφατα κατέθεσαν μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, προειδοποιούν μάλιστα: «Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα».