Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα στην Καλαμαριά

Δύο άτομα που φέρονται ότι διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου» (darknet) συνελήφθησαν στην περιοχή της Καλαμαριάς στο στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης «η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από την παροχή πληροφοριών της EUROPOL σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Πορτογαλικές Αρχές».

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 39χρονος άνδρας και μία 52χρονη γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

Στο σπίτι των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε τριάντα 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των πενήντα 50 ευρώ και δύο  χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα 10 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.