Συλλήψεις για τις αφίσες που στοχοποιούν βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα για τις αφίσες που έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από την αστυνομία ότι συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα σε Γρεβενά και Κοζάνη. Συγκεκριμένα στα Γρεβενά συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 55 και 46 ετών, που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα ενώ στην Κοζάνη δύο 42χρονοι οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν σε υπαίθρια παράνομη διαφήμιση και παράβαση του ΚΟΚ σχετική με ανάρτηση αφισών σε φωτεινούς σηματοδότες κλπ.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου από χτες το βράδυ έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία του κέντρου τέτοιες αφίσες, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συλλήψεις.

Όλες οι αφίσες έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και απεικονίζουν πρόσωπα βουλευτών, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας το σλογκαν “εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»

Οι βουλευτές που έχουν στοχοποιηθεί από την Θεσσαλονίκη είναι  οι Σωκράτης Φάμελλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης, Τάσος Κουράκης, Κώστας Ζουράρις, Μάρκος Μπόλαρης.