Συνάντηση Μπουτάρη με τον νέο διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων

Με τον νέο διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Παπανδρέου, συναντήθηκε  σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.

Οι δυο άντρες επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για συνεργασία με γνώμονα την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης. «Αναφερθήκαμε στις δράσεις της δημοτικής Αρχής και στις ενέργειες που είναι προγραμματισμένες στο άμεσο μέλλον, τόσο στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, όσο και στις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με τις Αδελφοποιημένες Πόλεις και τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως ενός σημαντικού αστικού πόλου έλξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δημήτρης Παπανδρέου, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία με τον Δήμο, με στόχο τον συντονισμό και τη διαβούλευση. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που της αξίζει ο τίτλος της πρωτεύουσας του πολιτισμού και αυτό δεν ισχύει μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πόλη διεκδικεί σημαντική θέση και στην Ανατολική Ευρώπη, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που της αποδίδουν ο χαρακτήρας της, η ιστορία της και το πολυπολιτισμικό της παρελθόν και παρόν».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.