Συνάντηση Φλαμπουράρη-Μπουτάρη για την πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και στο επίκεντρο βρέθηκε η παραχώρηση της πρώτης προβλήτας του λιμανιού στον κεντρικό δήμο.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε με τους κυβερνητικούς παράγοντες, υποστηρίζοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «θα πρέπει πρώτα να κλείσει η συμφωνία με τον επενδυτή για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ακολούθως να οριστικοποιηθούν οι εξαιρέσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με το δήμαρχο, θα πρέπει να περιγράφεται στη συμφωνία με το νέο επενδυτή, πως τα ακίνητα που υπάρχουν στην πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ θα περάσουν στην κατοχή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, πληροφορούμενος τις επαφές του κ. Μπουτάρη στην Αθήνα, για το θέμα της εκχώρησης της πρώτης προβλήτας του ΟΛΘ, απευθύνει την ακόλουθη ερώτηση: «Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης περιμένουν μια ξεκάθαρη απάντηση: Θα πάρει την Α’ προβλήτα του ΟΛΘ ο δήμος Θεσσαλονίκης, ή όχι;».