Συνάντηση της ΛΑΕ με την «Ομάδα των 5»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα έχει αύριο η «Ομάδα των 5» ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από τις δημοτικές εκλογές και την προοπτική συνεργασίας των παρατάξεων που κινούνται στον λεγόμενο προδευτικό – δημοκρατικό χώρο.

Η Λαική Ενότητα που δεν μετέχει στις διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις αποδέχτηκε την πρόταση της «Ομάδας των 5» για διάλογο γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η «Ομάδα των 5» δηλαδή η ομάδα των Γ. Αβαρλή, Π.  Αβραμόπουλου, Μ. Αϊβάζογλου, Γ Αρβανίτη και  Α.  Κουράκη είναι ένα καθαρά αυτοδιοικητικό συλλογικό σχήμα που δεν εκφράζει κομματικές σκοπιμότητες.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στην «Ομάδα των 5» συμμετέχει και ο Γιώργος Αβαρλής που παλιότερα ανήκε στο Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο μετά την διάσπαση στο κυβερνών κόμμα πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ΛΑΕ και συνεπώς υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης.

«Αν μας καλέσει η Νοτοπούλου ο Ταχιάος ή ο Βούγιας δεν θα πάμε, δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς» τονίζει στέλεχος της ΛΑΕ και δεν αποκλείει η Λαϊκή Ενότητα να κατέλθει με δικό της σχήμα στις δημοτικές εκλογές. «Είμαστε σε συζητήσεις, δεν αποκλείουμε τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις του χώρου αλλά όλα είναι είναι ανοιχτά» σημειώνει…

Φ.Δ.