Συνάντηση των «Ναρκομανών Ανώνυμων» με τον Στέλιο Παππά

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ναρκομανείς Ανώνυμοι» (Ν.Α.) στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Θ. με τον πρόεδρο, Στέλιο Παππά.

Στη συνάντηση συμμετείχε η κα. Μαίρη Μάντση, υπεύθυνη της Ε’ Μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι εκπρόσωποι του οργανισμού «Ναρκομανείς Ανώνυμοι» ενημέρωσαν ότι οι «Ν.Α.», είναι μια κοινωνία ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Το πρόγραμμα που έχουν σε λειτουργία είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλες τις ουσίες, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Λειτουργεί με εθελοντικές, αυτόνομες και αυτοσυντήρητες ομάδες αυτοβοήθειας, όπου ναρκομανείς βοηθούν ο ένας τον άλλον να παραμείνουν καθαροί. Δεν απαιτούνται έξοδα εγγραφής ή κάποιες δεσμεύσεις, ενώ το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μόνη προϋπόθεση για να είναι κάποιος μέλος, είναι απλά να έχει την επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε από την Υποεπιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του «Ν.Α.» Βόρειας Ελλάδας, ο Στέλιος Παππάς εξέφρασε τη θέση και διάθεση της διοίκησης του Οργανισμού να συμβάλει από τη μεριά του στη προσπάθεια όσων φορέων της Θεσσαλονίκης έχουν στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι και η εξάρτηση από ουσίες.