Συναυλία – αφιέρωμα στον Κλοντ Ντεμπισί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Άλλη μια συναυλία στο πλαίσιο του «έτους Ντεμπισί» θα δοθεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκατό χρόνια από τον θάνατό του, ο σπουδαίος Γάλλος ιμπρεσιονιστής συνθέτης Claude Debussy (1862-1918) χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, καθώς θεωρείται όχι μόνο μία από τις κορυφές της δυτικής λόγιας μουσικής, αλλά και ένας από τους δημιουργούς που σηματοδότησαν με το έργο τους το πέρασμα στη σύγχρονη μουσική του 20ού αιώνα.

Η μαγεία και ο όγκος ιδιαίτερα της πιανιστικής δημιουργίας του Debussy τον κατατάσσουν ανάμεσα στους σπουδαιότερους συνθέτες για πιάνο. Το έργο του αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέρος προχωρημένων πιανιστικών σπουδών, ειδικά του γαλλικού ρεπερτορίου.

Το παρόν πρόγραμμα ερμηνεύεται από φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από φοιτητές Ειδίκευσης Πιάνου των τάξεων του καθηγητή Ούβε Μάτσκε και του αναπληρωτή καθηγητή Ίγκορ Πέτριν. Περιλαμβάνει έργα ευρείας χρονικής περιόδου, ξεκινώντας με τη δημοφιλή Petite Suite για πιάνο, για τέσσερα χέρια (1889), και καταλήγοντας σε επιλογή από τα περίφημα Preludes (1913).

Παίζουν πιάνο οι: Μαρία Βλαχοδήμου, Άννα Βουρκουτιώτη, Δημήτρης Κρεατσούλας, Δημήτρης Μέξης, Αθανάσιος Μ. Ραμαδανίδης, Κέιλεμπ Σπυράλατος, Αναστασία Σταύρου, Κωνσταντίνος Ταμβάκης.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Έναρξη: 21:00

Χώρος: Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)