Συναυλία βραβευμένων μουσικών και πικ νικ για την ενίσχυση των προγραμμάτων της ΧΑΝΘ

Συναυλία των βραβευμένων μουσικών του 1ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού «Τάσος Παππάς» διοργανώνουν στις 31 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η ΧΑΝΘ και η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα». Ο διαγωνισμός για παιδιά και νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον Τομέα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της  Χ.Α.Ν.Θ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης,  τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια και το Μουσικό Οίκο Μαυρομουστάκη (Ντο Ρε Μι). Συμμετείχαν 76 νέοι σε διάφορα όργανα, έγχορδα και πνευστά, και έξι χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και Έλληνες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συμμετέχουν οι: Φαίδων Σαχσαμάνογλου (Θεσσαλονίκη, πιάνο), Οδυσσέας Τσακαλίδης (Θεσσαλονίκη, βιολί), Προχορωδία Ι.Ν Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ευαγγελία Χατζηπέτρου (Θεσσαλονίκη, βιολί), Ηλίας Ναχμίας (Θεσσαλονίκη, βιολί), Ευθυμία Πολωνίδου (Θεσσαλονίκη, βιολί), Αριέτα Λιάτση (Θεσσαλονίκη, βιολί), Μάριος Τζανετάκης (Καβάλα, φλάουτο), Ορέστης-Κωνσταντίνος Λαγκούσης (Θεσσαλονίκη, τρομπέτα), Παναγιώτης Γιοχάλας (Κέρκυρα, κλαρινέτο), παιδική χορωδία Canto Olympus (Διεύθυνση Μιχάλης Καριοφυλλίδης) και παιδική χορωδία Πολυγύρου (Διεύθυνση Κωνσταντίνα Σπυροπούλου), με φιλική συμμετοχή του Αλέξη Κωστάλα. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 18.30 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με γενική είσοδο 5 ευρώ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου Μ.Α.Ζ.Ι – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα.

Στο μεταξύ, τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού -Σχολής Στελεχών- της ΧΑΝΘ θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ενός ιδιαίτερου αστικού πικ νικ με δωρεάν hot-dog, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις 29 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του Λευκού Πύργου. Το πικ νικ θα διαρκέσει από τις 5 το απόγευμα ώς τις 9 το βράδυ. Πρωταγωνιστής το “Todaylicious Hot Dog”._