Συνελήφθη 26χρονος που ξάφριζε αυτοκίνητα λουομένων στη Χαλκιδική

Ενας 26χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα δύο άτομα, ξάφριζε τα αυτοκίνητα λουομένων στη Χαλκιδική, συνελήφθη για πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Μαζί με συνεργούς του εισέρχονταν στα οχήματα τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονταν σε παραλίες της περιοχής και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου καθώς και των 2 συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούνιο οι τρεις άντρες επέλεγαν αρχικά τους στόχους τους στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας και ακολούθως οι δυο παραβίαζαν τα οχήματα τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους ήταν σε παραλίες της περιοχής, ενώ ο τρίτος είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου». Για τη διαφυγή τους αλλά και την τέλεση της εγκληματικής τους δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 26χρονου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, διέπραξαν 5 διαρρήξεις/κλοπές από ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ ενέχονται σε ακόμη μία περίπτωση απόπειρας κλοπής από όχημα που διέρρηξαν στην ίδια περιοχή. Η συνολική λεία τους που περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αξεσουάρ, ξεπερνά τις 3.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 26χρονου, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.