Συνελήφθησαν στην Ξάνθη τέσσερα άτομα που πουλούσαν ρούχα μαϊμού μέσω Facebook

Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, τα οποία κατηγορούνται ότι πουλούσαν μέσω Facebook προϊόντα – μαϊμού συνελήφθησαν στην περιοχή της Ξάνθης μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως ανακοινώθηκε σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση –  κατά περίπτωση -της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αντίστασης. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είχαν δημιουργήσει σελίδες σε δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον από το έτος 2015, μέσω των οποίων προωθούσαν απομιμητικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας αυτά ως «πιστή αντιγραφή των γνησίων» και «ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ σε άριστη ποιότητα». Οι παραγγελίες των προϊόντων γίνονταν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω  διαδικτύου και η αποστολή στους πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, γινόταν με εταιρείες ταχυμεταφορών και ψευδή στοιχεία αποστολέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές γίνονταν με αντικαταβολή ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 3.850 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων – ρουχισμός, τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια κ.α.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, υπερβαίνει το 1.612.337 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.