ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΝΔ μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ

«Έκθετη μένει η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστου Στεφανίδη, σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες είχαν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους και εργοδοτικών εισφορών, συνολικού ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, όπως υπογράμμισε ο νυν πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιος Παππάς, η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικότερου προβλήματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί «την τοπική ΝΟ.Δ.Ε., της ΝΔ, στελέχη της οποίας όπως αποκαλύφθηκε χρησιμοποίησαν τον ΟΑΣΘ ως ρουσφετολογικό μηχανισμό, να πάρει θέση και να καταδικάσει τις πρακτικές του παρελθόντος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει την αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ καθώς και την προσπάθεια εξυγίανσης του οργανισμού η οποία επιχειρείται από την παρούσα διοίκηση».

Για μια ακόμη φορά διακηρύσσουμε την σταθερή μας θέση για σύγχρονες, δημόσιες αστικές συγκοινωνίες οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τα οικονομικά συμφέροντα.