ΣΥΡΙΖΑ και… πράσσειν άλογα

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν περίοδο συζητάνε πολλά, αλλά ξεχωρίζει τελευταία η σπουδή που δείχνουν κάποιοι για την λεγόμενη στρατηγική ήττα στα ΜΜΕ και γενικά στον χώρο της Ενημέρωσης. Επ’ αυτού να θυμίσουμε ότι κεντρικά στελέχη του κόμματος, όπως οι Σκουρλέτης, Φίλης, Τσακαλώτος και Κούλογλου και πιθανά κι άλλοι, έχουν μιλήσει ανοιχτά για λάθη και υστερήσεις στο τομέα της Ενημέρωσης και φυσικά οι μπηχτές έχουν αποδέκτη ή αποδέκτες, και δη ενόψει της Κ.Ε.

Τελευταία όμως έχει ανοίξει και ένα περίεργο κουτσομπολιό γύρω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι το θέλουν να αλλάζει προκειμένου να σηματοδοτηθεί η στροφή προς το περιβάλλον και την οικολογία.  Διαβάσαμε και προτάσεις με προσθετικά όπως ΣΥΡΙΖΑ και Πράσινη Αριστερά ή Πράσινη Συμμαχία. Πολλοί δεν τα αντιμετωπίζουν με καχυποψία ή αρνητισμό, αλλά θεωρούν ότι το Προοδευτική Συμμαχία είναι πιο ακριβές και περιεκτικό. «Ποια πράσινη συμμαχία; Θα ήταν πράσσειν άλογα» σχολίασε συριζαίος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που τόνισε πως «θα βγούνε μετά κάποιοι και θα μας κατηγορούν ότι πρασινίζουμε (πασοκοποιούμε) πλαγίως τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο καθείς με τον πόνο του. Ωστόσο η σοβαρή κουβέντα γίνεται για τα πολιτικά, δηλαδή το στίγμα αλλά και το οργανωτικό, και πολλοί αναρωτιούνται πως ένα κόμμα διαρθρωμένο χωρίς κοινωνική αντιστοίχιση, μπορεί να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Κι αυτό λέγεται διότι οι τοπικές συνδιασκέψεις, ακούγεται, πως αναβάλλονται και θα γίνουν μετά το συνέδριο που προσδιορίζεται για τις αρχές του 2020. Δηλαδή την ανοιχτή προσυνεδριακή διαδικασία θα την τρέξουν οι υπάρχουσες οργανώσεις. Προφανώς υπάρχει κάποιο σκεπτικό επ’ αυτού, το οποίο αναμένεται να τεθεί στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου…

Φ.Δ.