ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ο ελάχιστος κ. Ζέρβας

“Η χθεσινή παρωδία της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου να οργανώσει αποτελεσματικά μια συζήτηση για ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πόλη: τις αστικές της συγκοινωνίες”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η πρόσφατη τροπολογία της Κυβέρνησης που καταργεί τον ΑΣΥΘ, υποβαθμίζει τον ΟΣΕΘ, παρατείνει για άλλα τρία χρόνια την εκκαθάριση του οργανισμού, το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης φεύγει από το Διοικητικό Συμβούλιο και ανατίθεται στην εταιρεία που διενεργεί τον λογιστικό έλεγχο αναγορεύοντάς την σε εκκαθαριστή και δίνοντάς της με αυτόν τον τρόπο και διοικητικές ευθύνες, αλλά και η ακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας καινούριων λεωφορείων και πρόσληψης οδηγών, όλα αυτά ουδόλως απασχόλησαν την Συνεδρίαση, αν και τέθηκαν από την Βουλευτή και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνας Νοτοπούλου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Και ενώ διενεργούνταν έλεγχοι ταυτοτήτων και τσαντών από την Αστυνομία ακόμη και εντός του κτιρίου του Δημαρχείου (!!!), το Προεδρείο φάνηκε ανίκανο να προστατέψει ομιλητές να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους όπως ο πρώην Πρόεδρος κ. Στέλιος Παππάς.

Έτσι ο κ. Ζέρβας μετά την αποτυχημένη Ειδική Συνεδρίαση για το Μετρό χρεώνεται και την χθεσινή, επίσης αποτυχημένη συνεδρίαση. Με τα ¾ της αίθουσας να έχει καταληφθεί από πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο λεκτικών τραμπουκισμών ενάντια σε όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους, το ΔΣ είχε τα χαρακτηριστικά συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πρώην μετόχων. Αν αυτό επεδίωκε ο κ. Ζέρβας τότε πέτυχε. Μόνο που αυτό είναι μεθόδευση και όχι παρέμβαση ή συνεισφορά στην πόλη και τα προβλήματά της”, καταλήγει το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.