Τα Χριστούγεννα έφτασαν πιο νωρίς στα Ιωάννινα

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση αλλά και φυσική ομορφιά, τα Ιωάννινα, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνη Παμβώτιδα με το νησάκι της (νήσος Ιωαννίνων), στο οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τον μικρό οικισμό αλλά και διάφορα μνημεία και αξιοθέατα, όπως η τελευταία κατοικία του Αλή Πασά.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από το δήμο Ιωαννιτών τα ξενοδοχεία της περιοχής αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα. Άλλωστε, όπως έχει καταγραφεί σε πρόσφατη έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τα Ιωάννινα βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών προορισμών, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης που δηλώνουν οι επισκέπτες. Επιπλέον, προσελκύει πολλές σχολικές εκδρομές ενώ τείνει να γίνει και συνεδριούπολη. Τελευταίως η διοίκηση του δήμου έχει κάνει ανοίγματα και στις αγορές της Τουρκίας, του Ισραήλ αλλά και της Σκανδιναβίας ενώ προγραμματίζονται πτήσεις που θα συνδέουν την Κοπεγχάγη με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί φέτος και η λειτουργία της «Αστερούπολης» αλλά και του Εργαστηρίου της Σοκολάτας που μετά την επιτυχημένη του πορεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μεταφέρεται για λίγες μέρες από τη ΔΕΘ-Helexpo και στα Ιωάννινα, σ’ ένα παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο της πόλης, έκτασης 52 στρεμμάτων. Σε νέα μικρότερη και ευέλικτη έκδοση, βέβαια, αλλά με την πιο γλυκιά εμπειρία να ξεκινάει από τον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας από τον οποίον ρέουν 1200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας.

sokolata

Επιπλέον, στην «Αστερούπολη» που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου, βρίσκεται το παραμυθένιο σπίτι του αγαπημένου Άγιου Βασίλη. Στο ταχυδρομείο οι χαρούμενοι βοηθοί του, περιμένουν τους μικρούς φίλους για να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο με την ταχυδρόμο, να δουν τον Άγιο Βασίλη από κοντά να φωτογραφηθούν στη ζεστή αγκαλιά του και να πάρουν την αναμνηστική τους φωτογραφία. Επιπλέον, η « παγωμένη πριγκίπισσα» περιμένει τους επισκέπτες στο παραμυθένιο της παγωμένο σπίτι για ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Εκεί μπορεί κάποιος να δει την πριγκίπισσα από κοντά, να ζωγραφίσει και να φτιάξει όμορφες χειροτεχνίες, ενώ μπορεί να μεταμορφωθεί και με face painting. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο και με κάποιες από τις δραστηριότητες δωρεάν.

img_20161219_194049