Τα διαμάντια είναι παντοτινά, τα χρήματα ήτανε πλαστά!

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για απάτη σε βάρος χρυσοχόου, από τον οποίο απέσπασαν διαμάντι μεγάλης αξίας καταβάλλοντας πλαστά χαρτονομίσματα!

Οι δύο άνδρες, ένας 29χρονος Ιταλός κι ένας 36χρονος Σέρβος, προχθές το απόγευμα, συναντήθηκαν με τον χρυσοχόο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συμφώνησαν να αγοράσουν ένα διαμάντι απ’ αυτόν έναντι 200.000 ευρώ.

Οι δράστες παρέλαβαν το διαμάντι και παρέδωσαν στον χρυσοχόο δύο τσάντες, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν δεσμίδες με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, απ’ όπου επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.375 ευρώ, 1.635 δηνάρια Σκοπίων και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.