«Τα γενέθλια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγός για το καινούριο»

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν η ευρεία και πλατειά εκείνη παράταξη που έμελλε να κυριαρχήσει στην ελληνική μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή και να κάνει την «Αλλαγή» πράξη. Ιδρύεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη 1974 και συμμετέχει στις εκλογές του Νοέμβρη του ίδιου χρόνου όπου και εκλέγει 15 βουλευτές, το 1977 καταλαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ τον Οκτώβριο του 1981 κερδίζει τις εκλογές με 48% και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Του Χάρη Τζίνεβη

Στα 44 αυτά χρόνια, η συμβολή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν μεγάλη και καθοριστική τόσο για την πραγματική εμπέδωση και εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας όσο και για τον κοινωνικό εκσυγχρονισμό αλλά και για την πολιτική αλλαγή. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, σαφώς, φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως το ΕΣΥ, ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, Καποδίστριας, Καλλικράτης αλλά και τόσα έργα υποδομών. Τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ φέρει και η Εθνική Συμφιλίωση με την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης αλλά και η στήριξη των μη προνομιούχων.

Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που σήκωσε μόνο του στις πλάτες του το βάρος της εθνικής ευθύνης, στόχος πρέπει να είναι να δώσει ξανά την πραγματική ελπίδα στην ελληνική κοινωνία για πρόοδο και ευημερία. Αυτό όμως δεν θα ήταν εφικτό με ένα πολυδιασπασμένο προοδευτικό δημοκρατικό χώρο. Επομένως, το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής να επανενώσει, να συνθέσει, να δημιουργήσει, να επανεκκινήσει την Κεντροαριστερά, απαντάει στις ανάγκες της χώρας για αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις που θα της προσδώσουν τη δυναμική μιας νέας Μεταπολίτευσης.

Η σωστή στιγμή για την Αλλαγή δεν δημιουργείται μόνη της. Έχουμε εμείς την υποχρέωση να τη δημιουργήσουμε, εμείς που πορευόμαστε με στόχο να κάνουμε αυτή τη χώρα λίγο καλύτερη, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας!

Ο Χάρης Τζίνεβης είναι υπεύθυνος Οργανωτικού Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ά Θεσ/νίκης