Τα «ραντεβού» για τις κινητοποιήσεις των εγκαινίων της ΔΕΘ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα συνδικάτα, τα σωματεία και τα κινήματα της χώρας για τα αυριανά εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προγραμματίζοντας συλλαλητήρια και πορείες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ΓΣΕΕ καλεί στις 6.00 το απόγευμα σε συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία στη φτωχοποίηση». Στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα καλεί και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, θεωρώντας ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα για την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας το λαό σε αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού.

Σε ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα, την ίδια ώρα, καλούν το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης με σύνθημα «Εσείς κάνατε το δρόμο σπίτι μας. Εκεί θα σας νικήσουμε», οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Συνέλευση Αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, κινήσεων ανέργων και συνελεύσεων γειτονιάς, που, όπως αναφέρει, συνεχίζει ανυπόταχτα το δρόμο του αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τέλος, η συνέλευση NO BORDER μαζί με μετανάστ(ρι)ες από τα camps καλούν σε διαδήλωση με προσυγκέντρωση στις 17.00 στο Συντριβάνι.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή στις 12.00 θα γίνει πανελλαδική ανοιχτή συνέλευση κοινωνικών και εργατικών αγώνων στην Ε.Δ.Ο.Θ.