Ταχιάος “μαινόμενος”: ο Ορφανός πάει για σύνταξη, η Νοτοπούλου είναι η νέα, αλλά όχι καινούργια…

Ιδιαίτερα επιθετικός και καυστικός εμφανίσθηκε σήμερα, σε συνέντευξη του στην δημοτική τηλεόραση, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος. Ο υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα της ΝΔ, αρχικά επιτέθηκε στους συνυποψήφιους του από το χώρο της δεξιάς. «Πρέπει να καταλάβουν ότι το χρίσμα το έχω εγώ και πως έχω επιλεγεί από ένα πρόεδρο με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά» είπε και σχολίασε πως «δεν είναι νεοδημοκρατικές οι φιλοδοξίες τους». Προφανώς ο Ταχιάος διαθέτει κάποιο… νεοδημοκρατόμετρο και μ’ αυτό μετράει αν οι φιλοδοξίες των άλλων υποψηφίων έχουν αρκετή… νεοδημοκρατίνη. Επίσης, έστειλε μήνυμα στους άλλους υποψήφιους από το χώρο της ΝΔ, τονίζοντας πως «στο γαλάζιο χώρο όλοι γνωρίζουν πως υποψήφιος είμαι εγώ» ενώ τους προειδοποίησε πως δεν θα μπει στο παιχνίδι των συγχωνεύσεων και των μεταγραφών. «Καμιά προκαταβολική συναλλαγή. Όποιος θέλει να έρθει, ας έρθει ως πρόσωπο. Με μένα δεν έχει παζάρια και αλισβερίσια» τόνισε και δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και πως θα εκλεγεί δήμαρχος.

Άφησε επίσης σαφείς υπαινιγμούς κατά του Γιώργου Ορφανού, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. «Εγώ δεν κατεβαίνω γιατί θέλω να κλείσω μια καριέρα. Εγώ θέλω να ανοίξω ορίζοντες και όχι να κλείσω» σχολίασε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Ορφανός κατεβαίνει για δήμαρχος, γιατί έχει φάει τα ψωμιά του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για τον Ψωμιάδη είπε πως πολιτικά δεν τον αντέχει ενώ για την Νοτοπούλου είπε πως δεν βλέπει προοπτική συνεργασίας. Όπως τόνισε «η Νοτοπούλου σε μένα βλέπει το σκότος και το λέει αυτό μία νέα γυναίκα 30 ετών. Όμως υπάρχουν νέοι που δεν είναι καινούργιοι. Ίσως σε επιμέρους θέματα να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε».

Μετά έπιασε το αγαπημένο του θέμα: την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Είπε πως δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά ο χώρο σταδιακά, κομμάτι – κομμάτι, θα περάσει σε ιδιώτες, με τον δήμο να κρατάει τον έλεγχο. «Είναι απλό, δεν θα κάνουμε καμία πρόσληψη. Δεν διακατέχομαι από ιδεοληψίες. Κακώς με σπεκουλάρουν» είπε και τόνισε πως ο στόχος είναι μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, να μειωθεί το κόστος και να υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη. Έπιασε και το Μακεδονικό, με τον δικό του… τραχιάο τρόπο. Μίλησε για την… «πουγουδουμία» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναχρονίζει «την πολιτική του Τίτο για το Μακεδονικό» ενώ και σε ρόλο μελλοντολόγου – διαισθητικού,  προέβλεψε συμφορές από την συμφωνία για τις επόμενες γενιές. Τέλος τα έβαλε και με τον Κλεισθένη, όχι τον αρχαίο Αθηναίο, αλλά το πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, καλώντας τους πολίτες να τον βγάλουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και έτσι να καταργήσουν στην πράξη την… αρρώστια της απλής αναλογικής.

Φ.Δ.