Ταξίδι αστραπή της Λ. Κονιόρδου στη Θεσσαλονίκη

Μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους και τους χώρους της Θεσσαλονίκης έκανε η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου που επισκέφτηκε σήμερα για λίγες ώρες την πόλη, χωρίς να μένει το βράδυ για την τελετή λήξης του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η υπουργός Πολιτισμού έκανε μια βόλτα στο Λιμάνι και του Ολύμπιον, συνοδευόμενη από τους επικεφαλής του Φεστιβάλ (καλλιτεχνικό διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και πρόεδρο του δ.σ. Γιώργο Αρβανίτη).

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στους οποίους μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι χώροι στο Λιμάνι «αξίζουν να λειτουργούν όλο το χρόνο» ενώ υποστήριξε ότι «όταν η Τέχνη γίνεται κομμάτι της παιδείας μας μπορείς να δεις με ελπίδα το μέλλον».

Η κ. Κονιόρδου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες που «χαμηλώνουν το κόστος- απαραίτητο στους καιρούς που ζούμε». «Τώρα πληρώνουμε πολλές σπατάλες του παρελθόντος» σχολίασε ενώ δήλωσε πως πρόθεση της είναι να συνδεθεί το ΥΠΠΟ και με άλλα υπουργεία, όπως με την παιδεία, τον τουρισμό, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.