Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 29, 28, 25 (άντρες) και 35 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, χθες Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 35 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ. φορτηγού, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Εντός του οικισμού Μέστης, ο οδηγός ακινητοποίησε τελικά το όχημα και μαζί με τον 29χρονο συνοδηγό του, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 25χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.