Θ. Θεοχαρόπουλος: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης οδηγεί σε πανωλεθρία

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήρθε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα του λαϊκισμού και κυβερνά με ιδεολογικές εμμονές και ψέματα. Η διαπραγμάτευσή της οδηγεί σε πανωλεθρία. Νέα απαράδεκτα μέτρα 5 δισ. ευρώ, συμφωνία σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, μη άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, μη ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους. Δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση», τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι «ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Απαιτούσε σχέδιο και όραμα. Υπήρχαν και διαφωνίες που προέρχονται κυρίως από την διαφορετική ανάγνωση του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη δυσκολία όμως αυτά τα δύο χρόνια αλλά και ταυτόχρονα πρόκληση για το μέλλον είναι να πειστούν όλοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες υπερβάσεις με στόχο μία ισχυρή, ενωμένη και ανανεωμένη κεντροαριστερά. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς είναι έτοιμος εδώ και καιρό, απαιτεί να υπερβούν όλοι τις κομματικές περιχαρακώσεις και τους εγωισμούς. Δεν είναι δυνατόν σήμερα το 2017 να μένουμε προσκολλημένοι σε σύμβολα και στερεότυπα του παρελθόντος, σε δεκαετίες και πρότυπα πολιτικής που έχουν οριστικά ξεπεραστεί από τις εξελίξεις».
Οσον αφορά τις συνεργασίες είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που θέλουν την χώρα εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης με στόχο την έξοδο από τα μνημόνια, την πολιτική σταθερότητα και την εθνική συνεννόηση. Τα σημερινά μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται με οριακές πλειοψηφίες. Η ενίσχυση του χώρου μας απαιτείται ώστε με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών να έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε τις θέσεις μας και την εθνική συνεννόηση».