Οι θεωρητικοί οικονομολόγοι Νοτίου Ευρώπης συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη

Έχοντας μεταξύ των κύριων στόχων της τη συμμετοχή και την ανάδειξη των νέων ερευνητών στην Οικονομική Επιστήμη, αρχίζει την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η Ετήσια Συνάντηση της Ένωσης Θεωρητικών Οικονομολόγων Νοτίου Ευρώπης (2016 Annual Meeting of the Association of Southern European Economic Theorists – ASSET).

Η εκδήλωση, την οποία φιλοξενεί και διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα αρχίσει στις 2.00 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της πόλης και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος, διαπρεπείς επιστήμονες, όχι μόνον από την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης, αλλά και ευρύτερα, οι οποίοι θα εξετάσουν ζητήματα της Εφαρμοσμένης Οικονομικής, της Μάκρο και Μικροοικονομίας, των Οικονομικών του Περιβάλλοντος, των Διεθνών Οικονομικών και της Χρηματοοικονομικής.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Esteban Rossi-Hansberg από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και ο καθηγητής Harris Dellas του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα: http://asset2016.uom.gr/