Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν το Πειραματικό Σχολείο (ΦΩΤΟ)

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι καθηγητές, καθώς και οι μαθητές και οι γονείς τους του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως διαπίστωσαν, άγνωστοι εισέβαλαν στο προαύλιο και έγραψαν συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους με σπρέι και πέταξαν φέιγ βολάν. Το δυσάρεστο συμβάν έγινε κατά πάσα πιθανότητα χθες το βράδυ ή σήμερα τα ξημερώματα.

Να σημειωθεί ότι το σχολικό κτήριο είχε πρόσφατα επιλεγεί για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης.

“Μαζί με την προσωπική μου… απελπισία θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους καθηγητές, τους γονείς και το προσωπικό που με άμεσες ενέργειες φρόντισαν να… σβήσουν τα συνθήματα πριν την είσοδο γονέων και μαθητών, ενώ παράλληλα καθάρισαν και την αυλή από το χαρτομάνι των βανδάλων. Άραγε αν ήταν σήμερα κοντά μας ο Παπαναστασίου, ο Δελμούζος κι ο Πικιώνης, μεγάλοι δημοκράτες, παιδαγωγοί και οραματιστές τί θα είχαν να πουν για τα φαινόμενα αυτά της παρακμής που αποδομούν όσα με τόσες ελπίδες δημιούργησαν”, επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας -απόφοιτος και ο ίδιος του Πειραματικού Σχολείου-, ο οποίος γνωστοποίησε τον βανδαλισμό και έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες.