Θεσσαλονίκη: Εννέα συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας και  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων πρωινές ώρες χθες (12-02-2020) σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 10 μηνών και χρηματική ποινή για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

  • 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 2 αλλοδαποί ηλικίας 36 και 32 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης βραδινές ώρες χθες (12-02-2020) στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αριστοτέλους).

Ειδικότερα, ο 32χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει μικροποσότητα κάνναβης σε αστυνομικό, αγνοώντας την ιδιότητά του, και μόλις αυτή γνωστοποιήθηκε, αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να διαφύγει, ενώ ο 36χρονος ήταν επιφορτισμένος με την επιτήρηση του χώρου όπου απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες παράνομων ουσιών καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποίησαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.