Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «σήκωνε» χρηματοκιβώτια

Μία καλά οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που «σήκωνε» χρηματοκιβώτια αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εφτά άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι Ρομά ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν στην σπείρα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, από τις αρχές Αυγούστου, μέχρι και σήμερα κατάφεραν να διαπράξουν μία ληστεία σε εταιρεία πετρελαιοειδών στη Λάρισα, τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, δύο απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη και 15 διαρρήξεις σπιτιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα.

Από την εταιρία πετρελαιοειδών στη Λάρισα, οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν υπάλληλο εταιρείας φύλαξης κατάφεραν να «σηκώσουν» χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η συνολική λεία της σπείρας μέσα σε δύο μήνες ήταν 295.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 16.500 ευρώ.

Για την παράνομη δράση τους τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν γρήγορα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες οι παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα της σπείρας είχε 400 άλογα ιπποδύναμη!

Τα αυτοκίνητα βρέθηκαν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο, με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στην περιοχή της Νικόπολης.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.