Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη 44χρονου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Ενας 44χρονος που ενέχεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και απείθεια.

Χτες το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Λαγκαδά, ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και συνελήφθη σε αγροτική περιοχή έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίσθηκαν 8 αλλοδαποί, οι 3 εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Απο την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα την 03-11-2017 απο την ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό μόλις έφταναν στην Αθήνα που ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.