Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε κατάστημα μετά από ένοπλη ληστεία

Η χθεσινή ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στην Περαία της Θεσσαλονίκης είχε πολλαπλό και μεγάλο κόστος για τον επιχειρηματία, καθώς όχι μόνο είδε πέντε ένοπλους να «μπουκάρουν» στο μαγαζί του, αλλά παράλληλα η ληστεία τον οδηγεί και στο… λουκέτο!

Πιο συγκεκριμένα, ένας κοσμηματοπώλης στην Περαία μπήκε στο στόχαστρο πέντε ληστών χθες το βράδυ Τρίτης . Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος περιέγραψε τα όσα έζησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Καλημέρα Ελλάδα. Όπως είπε, οι δράστες μπήκαν στο μαγαζί του και τον απείλησαν με κοντόκαννες καραμπίνες. Αφού άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν ό,τι κοσμήματα και χρήματα υπήρχαν μέσα. Μάλιστα, προτού φύγουν, έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. Το κατάστημά του ήταν απόλυτα άδειο, με τους ληστές να έχουν πάρει όλα τα κοσμήματα.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα ένοπλης ληστείας τα τελευταία 10-15 χρόνια, ενώ κατά το ίδιο διάστημα έγιναν 3-4 διαρρήξεις. Η χθεσινή αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, ενώ συνολικά ο επιχειρηματίας έχασε από κλοπές και διαρρήξεις 600.000 ευρώ.

Έτσι, όπως ανέφερε δεν θα καταφέρει πλέον ο ίδιος να ανοίξει και πάλι το μαγαζί του καθώς όπως είπε «δεν έχω πια αυτή τη δυνατότητα, τελειώσαμε», τονίζοντας πως ούτε τα χρήματα έχει για να το φτιάξει πάλι, ενώ υπάρχει και ο φόβος για νέα επίθεση.