Θεσσαλονίκη: Πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πορεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης (ΑΚΘ) και ο Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία «Μικρόπολις» καλούν σε συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή στην Καμάρα.

«Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονημένος, ο δολοφόνος Κορκονέας ελεύθερος, και ο Χρυσοχοΐδης στο θρόνο της καταστολής. Αυτή είναι μια εκδοχή της κανονικότητας που το κράτος απαιτεί να την εσωτερικεύσουμε όλοι, προκειμένου οι προσταγές να εκτελούνται αδιαμαρτύρητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΚΘ σε ανακοίνωση της.

Αντίστοιχα σε δική της ανακοίνωση η «Μικρόπολις» αναφέρει ότι «πριν 11 ακριβώς χρόνια, ο Κορκονέας ως δεύτερος Μελίστας οπλίζει και πυροβολεί εν ψυχρώ τον δεκαεξάχρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Το δολοφονικό χέρι του μπάτσου σε άλλα ανακλαστικά υπολόγιζε: στο φόβο που αποπνέει η μαγκιά της εξουσίας και η οργανωμένη βία του κράτους, που με απροκάλυπτο και ωμό τρόπο δήλωνε πως έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο πάνω στη ζωή».

«Κανείς όμως δεν περίμενε να λειτουργήσουν άλλα αντανακλαστικά, αυτά που μόνο στις υπόγειες κοινωνικές διαδρομές καταγράφονται. Είναι εκείνες οι διαδικασίες που ξαφνιάζουν ακόμα και αυτούς που περιμένουν τέτοια γεγονότα. Χιλιάδες κόσμου, κυρίως νεολαίας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας έλαβαν το μήνυμα της θανατοπολιτικής της κρατικής εξουσίας και αντί να φοβηθούν, ξεχύθηκαν στους δρόμους ανακαταλαμβάνοντας το δημόσιο χώρο είτε αυτή ήταν οι δρόμοι, είτε τα δημόσια κτίρια. Και αυτό δεν έγινε για μια μέρα αλλά για δύο τουλάχιστον εβδομάδες και αυτός ο χρόνος απαιτούσε έδαφος και οργάνωση. Ο αμεσοδημοκρατικός σχεδιασμός ανέδειξε τις ανοιχτές γενικές συνελεύσεις ως το ανώτατο όργανο απόφασης και εφαρμογής των αποφάσεων. Τα επιτροπάτα και τα καπετανάτα του παλιού κόσμου ένιωσαν την συντριβή τους από το οριζόντιο κίνημα της αυτοοργάνωσης.  Γι’ αυτό ο Δεκέμβρης δεν ανήκει σε κανέναν», προσθέτουν.