Θεσσαλονίκη: Σπείρα νοίκιαζε πολυτελή αυτοκίνητα από εταιρίες και τα έκλεβε

Εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις υπεξαίρεσης οχημάτων από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, την Εύβοια και την Αθήνα, και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες και μία αλλοδαπή, μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ αυτών και ο 34χρονος διευθύνων την οργάνωση, ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για αδικήματα ένοπλων ληστειών που έλαβαν χώρα σε καταστήματα της Αθήνας.

Οι δράστες ενοικίαζαν οχήματα και σε δεύτερο χρόνο δήλωναν ψευδώς σε αστυνομικά καταστήματα υποτιθέμενη κλοπή τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Σε βάρος των δραστών, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 32,28 και 44 ετών και μία 32χρονη αλλοδαπή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική οργάνωση, Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και Ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, συγκρότησαν οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό την υπεξαίρεση οχημάτων από εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • Ο εντοπισμός ενοικιαζόμενων πολυτελών οχημάτων μέσω σχετικών σελίδων του διαδικτύου από τον 34χρονο αρχηγό της οργάνωσης
  • Η ενοικίαση των αυτοκινήτων από τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη με τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας
  • Η ψευδής δήλωση κλοπής των οχημάτων σε αστυνομικά καταστήματα.

Αναφέρεται ότι έχουν ήδη ανευρεθεί δύο από τα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν  στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.