Θεσσαλονίκη: Στρίμωξαν 25 μετανάστες σε καρότσα φορτηγού για να τους μεταφέρουν εκτός Ελλάδας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 27 ετών, οι οποίοι θα διευκόλυναν σύμφωνα με την αστυνομία, την παράνομη έξοδο από τη χώρα συνολικά 25 μεταναστών.

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη εντόπισαν τον 27χρονο να συνοδεύει 10 αλλοδαπούς σε απόμερη περιοχή στην Σίνδο, όπου επιβιβάστηκαν σε καρότσα φορτηγού, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο φορτηγό, βρέθηκαν να επιβαίνουν στην καρότσα του, συνολικά 25 αλλοδαποί, από τους οποίους 8 ανήλικοι. Ο οδηγός του μεγάλου οχήματος συνελήφθη.

Σε βάρος των φερόμενων ως διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μεταφοράς μεταναστών από το εσωτερικό της Χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα.

Άμεσα εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 27χρονος συνεργός του, ο οποίος επιχείρησε να απομακρυνθεί με αστικό λεωφορείο από την περιοχή.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, προέκυψε ότι τελικός προορισμός των μεταφερόμενων αλλοδαπών ήταν χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και για την μεταφορά τους θα κατέβαλαν ο καθένας το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

Κατασχέθηκε το φορτηγό, χρηματικό ποσό των (600) ευρώ και τρία τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.