Από τις 28 Μαΐου τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πόρτες τους στο νέο γαστρονομικό concept της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με τίτλο ThessBrunch, το οποίο θα φιλοξενείται σε διαφορετικό ξενοδοχείο της πόλης κάθε φορά.
To project που έχει ονομαστεί έτσι από τα αρχικά του ονόματος της πόλης ΘΕΣΣ και την λέξη brunch, ακολουθεί την παγκόσμια γαστρονομική τάση του δεκατιανού (αγγλικά: brunch) που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Στο πλαίσιο αυτό τα ξενοδοχεία της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί «πρωτεύουσα της γαστρονομίας» από το Διεθνή Τύπο, παίρνουν την πρωτοβουλία να παρατείνουν το ωράριο σερβιρίσματος του πρωινού εμπλουτίζοντάς το με καινούργια πιάτα, που θα αποτελέσουν γαστρονομικές προτάσεις σε μία άτυπη εκθεσιακή μορφή. Αυγά μαγειρεμένα -ομελέτα, ποσέ, τηγανητά- με φρυγανισμένα ψωμάκια ή bagels, βάφλες με σοκολάτα και φρέσκες φράουλες, pancakes με πραλίνα και φρούτα είναι μόνο ελάχιστες από τις γευστικές επιλογές που θα συνδυάσουν αρμονικά την γλυκιά και αρμυρή γεύση στο πιάτο των πελατών.
Σύντομα, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι για τις ανάγκες του ThessBrunch θα φιλοξενούνται έγκριτοι food bloggers, bloggers και δημοσιογράφοι ώστε να προωθήσουν τη γαστρονομία της πόλης και τον ίδιο τον θεσμό μέσα από άρθρα σε έντυπα, ιστοσελίδες και ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια προώθησης του φιλόδοξου γαστρονομικού concept ξεκινά και ο πρώτος διαγωνισμός με το hashtag #koulouriofthemonth που απευθύνεται στο ευρύ κοινό όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Μέσω της εφαρμογής του hashtag το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με φωτογραφίες σε διάφορα σημεία της πόλης, χρησιμοποιώντας απλά ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης σαν να είναι κορνίζα, τοποθετώντας το ως κάδρο για να εστιάσει σε διάφορα σημεία όπως κτίρια, πρόσωπα, πιάτα, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί να συμπεριλάβει σε μια φωτογραφία. Στο τέλος κάθε μήνα η φωτογραφία με τα περισσότερα likes θα κερδίζει ως έπαθλο δύο διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη εφόσον ο συμμετέχων διαμένει εκτός πόλης, ενώ για τους Θεσσαλονικείς θα είναι ένα thessbrunch για 2 άτομα σε ένα από τα ξενοδοχεία που μετέχουν στο πρόγραμμα.