«Θετική η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γεν. Κυβέρνησης στην ΤτΕ»

Ιδιαίτερα θετική είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ σχετικά με το νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια διαμηνύει ότι δεν πρέπει να δημιουργεί δημοσιονομικό ρίσκο. Ευνοϊκή χαρακτηρίζει ο κ. Κουτεντάκης και μια μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κουτεντάκης, ανέφερε ότι το κρίσιμο σχετικά με τις αποφάσεις για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια είναι «να εξασφαλισθεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο». «Την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Οπως είπε, αυτό που πρέπει να διασφαλισθεί είναι, με το νέο πλαίσιο να προστατεύονται αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ο κ. Κουτεντάκης, αναφερόμενος στην συζήτηση σχετικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι μιά τέτοια συζήτηση εφόσον καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.