Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Θεοδωράκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:

– Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

– Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.

– Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «κοινή εκτίμηση των δύο πολιτικών αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία». Οπως αναφέρεται από τη ΝΔ πρόκειται για «ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος». Επίσης τονίζεται ότι «προτεραιότητα και για τους δύο αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού» ενώ διευκρινίζεται ότι «για όλα αυτά, κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του».