Το μήνυμα της αιμοδοσίας φτάνει παντού…από σήμερα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με σημαία την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπό μας, όπως αυτή εκφράζεται με την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης της εθελοντικής αιμοδοσίας, ένα κομβόι μοτοσυκλετιστών, με συνεπιβάτες τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, «όργωσαν» το δήμο Νεάπολης-Συκεών μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας.

Αυτό συνέβη χθες βράδυ με το ραντεβού των μοτοσυκλετιστών-μελών του V STROM HELLAS FORUM με τα στελέχη της διοίκησης του δήμου να πραγματοποιείται στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Από εκεί ξεκίνησε η «ηχηρή» εκστρατεία στους κεντρικούς δρόμους του δήμου με το κομβόι να σταματά σε κεντρικά σημεία και σε χώρους συνάντησης των νέων, όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που αρχίζει σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.

«Ο παλμός των φίλων μας μοτοσυκλετιστών, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν την ευαισθησία τους, έδωσαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας έναν διαφορετικό και δυναμικό τόνο, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Κι αυτή η δράση αποδεικνύει ότι η υπόθεση της αιμοδοσίας στο δήμο μας είναι έντονα ριζωμένη στην κοινωνία», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που ήταν ένας από τους αναβάτες των μοτοσυκλετών.
Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, άλλο συνεργείο, υπό τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, και τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποίησε μια ακόμη εκστρατεία ενημέρωσης στα Πεύκα.

Το πρόγραμμα

Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το πρόγραμμα, δε, είναι το εξής:

 Σάββατο 9.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και
-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

• Κυριακή 10.2.2019 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

 Δευτέρα 11.2.2019 //10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

• Τρίτη 12.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

• Τετάρτη 13.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

• Πέμπτη 14.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

• Παρασκευή 15.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

• Σάββατο 16.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.